Brandmajor Lovasudvar
Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar
  • Brandmajor Lovasudvar

 

Házirend:

1. Belépéskor a lovasudvar egy dolgozójánál kell jelentkezni, és közölni a tartózkodási szándékot.

2. Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni. Gyermekeknek 18 éves korhatár alatt kötelező a kobak használata.

3. Vendégeink ruháikra, lovas felszerelésükre valamint egyéb értékeikre önállóan felügyelnek. A lovarda területéről elveszett értékekért felelősséget nem vállalunk, kivéve, ha azokat megőrzés céljából a lovásznak vagy más az üzemeltető által megbízott személynek átadták.

4. Vendégeink a lovak és egyéb állataink gondozásában, ápolásában kizárólag a lovász engedélye és felügyelete mellett vehetnek részt.

5. Kérjük a lovakat ne etessék semmivel! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. Jutalmazni lovaglás után lehet, lehetőség szerint almával, répával vagy a lovas boltokban kapható jutalomfalatokkal.

6. A széna, szalma és lucernabálákra felmászni, és arról ugrálni tilos.

7. Kérjük mindig hang segítségével jelezzenek a lovak megközelítésekor! A ló alap- természetéből adódóan ijedős, (úgynevezett: menekülő állat) ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed. Mindig oldalról előre közelítsünk, lehetőség szerint úgy, hogy lásson bennünket!

8. Lovakat a karámból csak engedéllyel lehet kivinni.

9. A tisztaságra minden területen közösségi épület, mellékhelyiségek, istálló, udvar- mindenki vigyázzon. A hulladékot a kijelölt tárolókba szíveskedjenek elhelyezni. Bármilyen szándékos rongálástól óvakodni kell, mert az efféle cselekedet az okozott kár megtérítésén túl a lovardából való kitiltással szankcionáljuk.

10. Tilos az istállóban, közösségi épületben és a takarmánytároló közelében dohányozni! Tűzrakás, tűzgyújtás csak és kizárólag az erre kijelölt helyen és az üzemeltető hozzájárulásával a tűzgyújtási tilalmi időszakon kívül engedélyezett.

11. A lovarda eszközeit és szolgáltatásait mindenki csak a saját felelősségére veheti igénybe.

12. A lovardában csak előre egyeztetett időpontban lehet tartózkodni.

13. Oktatási és bármely vállalkozói tevékenységet a lovarda területén csak a tulajdonosok beleegyezésével lehet folytatni.

14. A lovarda pályája sportolási céllal bárki számára igénybe vehető, kivéve, amikor azon előre kiírt oktatás vagy más program folyik.

15. Hozzátartozók, gyermekek biztonsági okok miatt a kijelölt területen tartózkodjanak. A gyermekek felügyeletéért az őt odahozó felnőtt a felelős. Külön kérjük a Szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek gyermekeikre, egyedül ne engedjék a lovak közelébe! A karámokba mindig, az istállókba az etetés idején tilos bemenni! A rohangáló, kiabáló gyermek megijeszti a lovakat, ezért kérjük a szülőket, hogy gyermekeik csak az arra kijelölt helyeken játszanak.

16. A lovardában való tartózkodás idején, illetve lovaglás közben a saját és mások testi épségének megóvása érdekében sportszerű, kölcsönös tiszteleten alapuló magatartást kérünk minden kedves partnerünktől és vendégünktől.

17.Kérjük kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktató útmutatásait a baleset- veszély elkerülése érdekében! Így pl. a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezető pontosan tudja, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni és így felhőtlenül szórakozni, pihenni, egy kellemes szép lovaglásélménnyel gazdagabban hazatérni.

18.Mindenki saját felelősségére lovagol! A legnagyobb körültekintés ellenére előfordulhat a lóról való esés, ez a lovaglás velejárója. A lovarda nem vállal felelősséget az esetleges sérülésekért! Kiskorú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra!

19.Mindenki köteles lóra felszállás előtt elolvasni házirendünket és nyilatkozni arról, hogy saját felelősségre lovagol!

20. Egyéb kérdéseikkel kérem forduljanak a lovarda dolgozóihoz.

Megértésüket megköszönve aktív sportolással egybekötött kellemes és hasznos időtöltést, továbbá jó pihenést és jó szórakozást kívánunk.

 

a Brandmajor csapata